Skip to main content

Bölgenin iş analizi alanına yönelik tek uluslararası etkinliği olan BAistanbul’un üçüncüsü, yaklaşık 400 iş analistinin katılımı ile gerçekleşti. Zengin içeriği ile öne çıkan etkinlikte, yeni metot ve teknolojilerin iş analizine nasıl uyarlanabileceği “Perspektifleri Birleştirmek” teması ile ele alındı.

BA-Works tarafından düzenlenen iş analizi konferansı BAistanbul’un üçüncüsü, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Alanında bölgenin tek uluslararası kapsamlı iş analizi etkinliği olan BAistanbul’a, farklı sektörlerde görev yapan yaklaşık 400 iş analisti katıldı. “Perspektifleri Birleştirmek” temalı etkinlikte Endüstri 4.0, IoT, büyük veri, yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi yeni metotların ve teknoloji trendlerinin iş analizine uyarlanmasına yönelik farklı bakış açıları, zengin bir içerikle ele alındı.

Doğuş Teknoloji ve OBSS’nin ana sponsorluğunda, AKUT, Audi, Kariyer.net, Modern Analyst ve Webrazzi’nin destekleri ile gerçekleşen BAistanbul’da, Türkiye’deki iş analizi pratiklerine ve gelişmelerine ışık tutan Türkiye İş Analizi Raporu’nun son edisyonunun da lansmanı yapıldı.

BA-Works Yönetici Ortağı Pınar Cinali’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Agileanco Yönetici Direktörü Tolga Demirel “süreç üreten çeviklikle inovasyona giden yol” başlıklı bir konuşma yaparken, Doğuş Teknoloji’den Kıdemli İş Analisti Esra Seda Ediz ve Yazılım Geliştirme Müdürü Özlem Sema Dinçer, yapay zeka ile toplumun nasıl yeniden yapılandırılabileceğini aktardı. Etkinliğin öğleden önceki bölümünün son konuşmacısı olan Microsoft Türkiye Chief Evangelist’i Cavit Yantaç ise iş analizi ile inovasyon arasındaki bağlantıya ilişkin bilgi verdi.

Etkinliğin öğleden sonraki oturumunun ilk konuşmacıları, “Kaostan düzene: Dijital sır B2A” başlıklı sunumları ile Garanti Teknoloji İş Danışmanlığı Müdürü Emrah Aydoğan ile Ocnus CEO’su Dr. Murat Bilgili oldu. OBSS Müşteri Yöneticisi Emre Vahap’ın “Yapay zeka iş analisti rolünün yerini alacak mı?” sorusuna yanıt aradığı konuşmasının ardından söz alan Human Works Design Kurucu Ortağı Canay Atalay, “Sokratik tasarım” konusunu değerlendirdi. Yapı Kredi Veri Yönetişimi Danışmanı Ayşe Burcu Çetin ise “Dijital Hayat: Hızlı adaptasyon” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikte ayrıca Anadolu Sigorta İş Analizi Müdürü Sevil Kodaman’ın moderatörlüğünde, VDF Filo Genel Müdürü Ali Kemal Uluer, GE Aviation Çevik Dönüşüm Lideri Arife Yüce Demircioğlu ve Garanti Dijital Çevik Proje Müdürü Cüneyt Dinçer’in katılımı ile “Kurumsal Şirketlerde Agile İş Analizi” konulu bir de panel düzenlendi.

Etkinliğin keynote konuşmacıları arasında Digital42 Dijital İş Lideri Aleš Štempihar, Mind The Product Kurucu Ortağı ve CEO’su James Mayes, ProdPad Kurucu Ortağı Janna Bastow ve Uluslararası İş Analizi Enstitüsü (IIBA) EMEA Direktörü Kashif Riaz gibi isimler yer aldı.

 

BAistanbul 2017 Facebook fotoğraf albümü için tıklayınız.