Skip to main content

21-22 Nisan 2017 Tarihlerinde Moskova’da 6.sı düzenlenen Analyst Days 2017 konferansında BA-Works olarak açılış konuşmamızla yer aldık. 60’tan fazla uluslararası konuşmacının ve 700’ün üzerinde katılımcı yer aldığı etkinlikte, İş Analizi alanında pek çok farklı konuya yer verildi. Bunlardan şüphesiz en çok öne çıkanı dijitalleşen dünyada İş Analistinin yeri ve fonksiyonları idi.

“Evolving Role of Business Analysts”

BA-Works olarak davet edildiğimiz bu etkinlikte açılış konuşmasını “Evolving Role of Business Analysts in the Era of Agile and Digitalization” başlıklı teması ile yönetici ortağımız Barış Sarıalioğlu gerçekleştirdi. Konuşmamızda Çevik Yazılım Geliştirme süreçleri, dijitalleşme, mobilite ve günden güne artan karmaşıklık (complexity) kavramları üzerinde duran Sarıalioğlu; günümüz İş Analizi trendlerinden, tekniklerinden ve kullanıcı deneyimini (UX) iyileştirilmesi için bir iş analistinden neler beklendiğinden bahsetti.


2 gün boyunca devam eden konferansta açılış konuşmamızın ardından pek çok ilginç ve önemli konu işlenilmeye devam edildi. Bunlardan en çok dikkat çekenleri şu şekildeydi:

– Gereksinimlerin gözden geçirilmesi ve test edilmesi,
– Geleneksel yazılım geliştirme süreçlerinin çevikleştirilmesi ve bu süreçlerde İş Analistinden beklenenler,
– Risk yönetimi ve algısının gereksinim, analiz ve tasarım süreçlerine faydaları
– İş Analistleri ve Proje Yöneticileri arasındaki iletişim,
– Big Data ve İş Analizi teknikleri,
– İş analizinde “Design Thinking” metodu ve kullanımı,
– İş Analistinin kariyer yolları,
– İş Analizi süreçlerinin olgunluk ölçümü ve iyileştirme yol haritasının çıkarılması,
– Projelerin katma değer (business value) ölçümlemesinin etkin olarak yapılması,
– İş Analizi ve UX konseptlerinin kesişen kısımları
– İş analizi aktivitelerinin etkin bir biçimde outsource edilmesi

En Başarılı Oturum Ödülü

Konferans boyunca katılımcılar, tüm oturumları hem web üzerinden hem de oturum sonlarında panolara yapıştırdıkları emoji sticker’lar ile puanladılar. 2.günün sonunda açıklanan en iyi oturum ödülü ise konferans boyunca da pek çok katılımcının direkt geri bildirimlerini de doğrular şekilde BA-Works’ün oldu.