Skip to main content

İlkini düzenlediğimiz ‘Agile İş Analizi’ temalı BATalks etkinliği 24 Mayıs 2017 akşamı Workinton Levent 199′ gerçekleşti. İş analizi alanında profesyonellerin bir araya geldiği etkinlikte Telekom, Sigorta, Finans, E-ticaret gibi pek çok sektörden konuşmacılar deneyimlerini paylaştılar.

BA-Works yönetici ortaklarından Pınar Cinali’nin açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Iyzico’dan Seben Bilginoğlu’nun Product Owner tanımı ve agile projelerinde ekip iletişimini nasıl sağladıkları hakkındaki paylaşımları ile devam etti.


Anadolu Sigorta, Çözüm Alanı Yöneticisi Sevil Kodaman, geleneksel metodolojiden Agile proje geçişlerinde adaptasyon süreçlerine değinen keyifli bir sunum ile katıldı. BA-Works İş Analizi Danışmanlarından Fitnat Budak, Agile dönüşüm sürecinde en sık karşılaşılan sorulardan olan User Story’lerin bölünme tekniklerine değindi ve bazı ipuçları paylaştı. Akabinde BA-Works Kıdemli İş Analisti Meltem İpek Umutlu, Backlog Grooming aktivitelerinden bahsetti ve Anadolu Sigorta’da Agile Scrum ile ilerledikleri projelerinden uygulamaya ilişkin bilgilere değindi.

Doğuş Teknoloji, İş Geliştirme Yöneticisi Senem Yıldırım, IT Project Awards 2017 ödüllü filo projelerinin yönetim süreçlerini, destekleyici faktörleri, karşılaşılan zorlukları, hazırlık süreçlerini ve süreçte çözümledikleri ekipten gelen sorulardan akılda kalanları katılımcılarla paylaştı.

Turkcell Faturalama Çözümleri Müdürü Koray Ergün, Scrum başlayan ve Kanban ilerlemeye karar verilen projelerinden ve ekip iletişimini nasıl sağladıklarını içeren sunumunu bizlerle paylaştı.

Etkinliğe ilişkin daha ayrıntılı bilgi için BAtalks sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür ederiz.