Skip to main content

BA-Works tarafından düzenlenmekte olan İş Analizi Konferansı BAistanbul’un, bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Konferans, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Alanında bölgenin tek uluslararası kapsamlı iş analizi etkinliği olan BAistanbul’da bu yıl farklı sektörlerden 400’e yakın sayıda katılımcı yer aldı. “Design Driven Transformation” temasıyla gerçekleşen konferansta; Yaratıcılık, Tasarım Odaklı Düşünme, Agile, Müşteri Deneyimi (CX), Çalışan Deneyimi (EX), Dijital Dönüşüm gibi birçok konsept, zengin bir içerikle ele alındı.

Anadolu Sigorta’nın ana sponsorluğunda, Balsamiq, Axure, Modern Analyst, Publicis Groupe ve European Business Analysis Day destekleri ile gerçekleşen BAistanbul’da, Türkiye’deki iş analizi pratiklerine ve gelişmelerine ışık tutan Türkiye İş Analizi Raporu’nun son edisyonunun da lansmanı yapıldı.

Business Analysis + Design Thinking + Design Doing

BA-Works Yöneticilerinden Emrah Yayıcı açılış konuşmasında İş Analizi, Design Thinking, Design Doing birlikteliği ile “Creating “the New” as “a Team” mottosunu katılımcılarla paylaştı.

Açılış konuşmasından hemen sonra söz alan XPLANE’in CEO’su Aric Wood ise “Navigating for Change: Design Principles for Successfully Launching Transformation Projects” başlıklı Keynote konuşmasında dönüşüm süreçlerinin başarıyla atlatılması noktasında uygulanması gereken adımlardan bahsetti.

Aric Wood’un ardından sahneye çıkan Savvy Design Collaborative’in Design Director’u Rich Nadworny ise “Designing Your Business: Staying Competitive and Innovative in Changing Times” başlıklı Keynote konuşmasıyla, değişen zamanlarda inovatif kalabilmek için yapılması gerekenleri konferans katılımcılarına aktardı.

Katherine Haugh ise konferansta “Special Guest” idi ve  konferansta irdelenen konseptler çerçevesinde bütün konuşmaların tasarımını yaptı.

Etkinliğin bir başka Keynote konuşmacısı, Central Saint Martin’s College of Art’ta öğretim görevlisi olan Rod Judkins ise, “Designing Your Business: The Art of Creative Thinking” başlıklı konuşmasını yaptı ve yaratıcılığın yeni fikirlerle ve yeni yollar bulma ile geldiğine dikkat çekerek, “Bu yüzden yaratıcılığın iş ve bilim kadar sanatla da ilintili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ales Stempihar ise “Design a New Project Management with a little(!) help from BAs” isimli konuşmasında, proje yönetiminde iş analistlerinin önemine değindi.

“Değişim Doktoru” olarak da bilinen Serhat Tatlı, “Designing for Change in Agile World” temalı konuşmasını yaptı.

Konuşmaların ardından ise, Pınar Cinali moderatörlüğünde; Akbank’tan Dijital Kanallar Yönetim Müdürü Hazım Güvel’in, Pegasus’un CIO’su Barış Fındık’ın, Unico Sigorta’nın Pazarlama Direktörü Kerem Erdoan’ın ve Governance & Agile Office Müdürü Behice Torun’un katılımı ile “Think Together + Do Together” konusu çerçevesinde panel gerçekleştirildi.

Konferansa katılan tüm konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Konferans fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Reply