Skip to main content

19 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilen TestFinance Paneli’nde Finans Sektöründe Yazılım Testinin Önemi Tartışıldı.

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=SGP-IMbxm8o

Bankacılık sektörünün üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı panele üst düzey yöneticilerle birlikte iş analistleri ve test uzmanlarından oluşan 200’e yakın profesyonel katıldı.

Türkiye’de ilk defa Yazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board – TTB –www.turkishtestingboard.org) tarafından düzenlenen TestFinance Paneli;Aktifbank CIO’su Nilgün Kuruöz, Türk Ekonomi Bankası CIO’su Mehmet Ali Cer, Odeabank IT Direktörü Berrin Walraven, BA-Works Yönetici Ortağı ve IIBA Turkey Chapter Başkanı Emrah Yayıcı, Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı ve Keytorc Yönetici Ortağı Koray Yitmen, ING Bank Danışmanı Hüseyin Sivri’nin katılımıyla Türk Ekonomi Bankası Test Yönetimi Departmanı Yöneticisi Vilma Orancı’nın moderatörülüğünde gerçekleştirilmiştir.

Nilgün Kuruöz, kullanıcı deneyiminin öneminin artmasıyla beraber finans sektöründe kullanılabilirlik testlerinin de öneminin artmakta olduğunu belirtirken Koray Yitmen, şirketlerde performans test uzmanı, kullanılabilirlik test uzmanı gibi yeni pozisyonların ortaya çıktığını ekledi. Emrah Yayıcı, performans testi, kullanılabilirlik testi ve test otomasyonunun şu an sektörde en çok öne çıkan konular olduğunu, Mehmet Ali Cer, yazılım testi alanında çok fazla fırsatlar olduğunu ve sektörde yetişmiş, uzmanlaşmış profesyonellere ihtiyacın devam ettiğini belirtti.

Panellerin devamı gelecek..

Yazılım Test ve Kalite Derneği ilerleyen dönemlerde TestFinance Panellerine yeni panellerin de ekleneceği bilgisini verdi. Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından 29- 30 Mayıs 2014 tarihlerinde bu yıl beşincisi düzenlenecek olan TestIstanbul Konferansı’nda mobil test konusunun tartışılacağı ve mobil teste çok büyük ilgi gösterildiği belirtildi.

Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan TestIstanbul 2014’de bu yıl en son mobil test teknik ve metodolojileri tartışılacak. Konferansın programı geçtiğimiz haftalarda duyuruldu. Katılımcılar 24 Mart 2014 tarihine kadar kayıt yaptırarak erken başvuru indirimden faydalanabilir.

Ayrıntılı bilgi için: www.testistanbul.org