Skip to main content

Geçtiğimiz günlerde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen BAistanbul Konferansı’nda iş analizi alanındaki Türkiye’nin ilk raporu olan “Türkiye İş Analizi Raporu” sonuçları açıklandı. BA-Works yönetici ortaklarından Pınar Cinali’nin sunumu ile açıklanan raporda sektöre dair elde edilen birçok çarpıcı sonuç tartışıldı.

Farklı sektörlerden yüzlerce uzman ve profesyonelin katılımı ile hazırlanan raporda diğer sektör anketlerinden farklı olarak iş analizi ve IT birlikteliğine odaklanıldı. Alınan sonuçlarda katılımcıların %43’lük kısmının banka & finans sektöründe görev yapmakta olduğu görüldü.

Konferanstaki panel oturumlarından birinin konusunu olan inovasyon iş birimlerinin IT ekiplerinden beklentisi olarak rapor sonuçlarında da yer aldı. Rapora göre IT ekiplerinin gelecekte CRM, big data ve iş zekası alanlarındaki projelere ağırlık vereceği elde edilen diğer sonuçlar arasındaydı.

future-project

Ayrıca anket katılımcılardan %78’si iş analizi ekiplerinin verimliliğini arttırmak için iş analisti kadrosunu büyütmek yerine iş analizi eğitimleri ile ekibin yetkinliklerini arttırmanın ve metodoloji kullanımının daha faydalı olacağını düşünmekte.

Sektörün nabzını tutan Türkiye İş Analizi Raporu’nun tamamını pdf olarak indirmek için aşağıdaki butona tıklamanız yeterlidir.

PDF İndir