Skip to main content

Pandeminin hayatımıza girmesi ile birlikte online etkinliklere, eğitimlere ve konferanslara ilginin oldukça arttığını gözlemlemekteyiz. Bu sene 7.sini organize edeceğimiz BAistanbul konferansını geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Virtual olarak düzenliyoruz ve online ortamda buluşuyoruz.

Bu sene konferansımızın temasını “Product Ownership & Agile Analysis” olarak belirledik ve neden bu konuyu seçtiğimizi anlatan bir blog yazısını geçtiğimiz günlerde yayınladık. (Buradan erişebilirsiniz:https://ba-works.com/blog/agile-dunyada-product-ownership-urun-sahipligi-ve-is-analizi/) Elbette bu seneki konferansa gelmeniz için pek çok neden var ancak biz ön plana çıkan 5 nedeni şöyle özetledik:

1 İş analizi bağlamında trend konulardan haberdar olmanızı sağlıyoruz

Her sene sektörün nabzını tutan, sektöre yön veren BAistanbul konferansında, bu sene de global platformlarda iş analizi bağlamında odaklanılan konuları gündeme alacağız. Özellikle Agile metodolojiler ile ele alınan projelerde iş analizi aktiviteleri konusunda yaşanan belirsizlikleri Product Owner rolünü üstlenen kişilerin en çok yaşadığı problemleri ve IIBA’in bu role yaklaşımı, beklentileri ele alacağız. Ayrıca bu sene belirlediğimiz tema bağlamında; product backlog management, prioritization, user story, story mapping, slicing, product vision and roadmap gibi sizi iş analizi dünyasında bir adım ötesine götürecek teknik ve metodlara değineceğiz.

2 Dilediğiniz yerden katılabileceğiniz ve sonrasında da kaçırdığınız oturumları izleyebileceğiniz bir konferans sunuyoruz

BA-Works olarak eğitimlerimizde gösterdiğimiz titizliği ve yenilikçi yaklaşımı konferansımız için de uygulayarak, bu konferanstan yeni perspektifler, teknikler, yaklaşımlar öğrenerek ayrılmanız için çaba gösteriyoruz. Her sene odaklandığımız ana tema çerçevesinde odak alanları belirleyerek bu konular üzerine globalde konunun uzmanı olarak bilinen kişileri davet ediyoruz. Ayrıca konferansımızı online olarak gerçekleştirmenin ayrıcalıklarından biri olarak kaçırdığınız, yeniden dinlemek istediğiniz oturumları konferans sonrasında bir süre daha izleyebileceksiniz.

3 İş analizinde gelecek adımlar hakkında bilgi vererek kariyer gelişimine ışık tutuyoruz

Çalışma hayatının içinde, deadline’lar arasına sıkışıp kalmışken kariyer gelişimine zaman ayırmanın, gelişimi sağlayacak yeni konuları araştırmanın zorluğunu biliyoruz. İşte bu noktada, her sene İş Analizi bağlamında “next step” dediğimiz gelecek adımları doğru atmamızı sağlayacak gelişim alanlarından bahsedecek, iş analistlerine ışık tutabilecek BA Coach’ları konferansımıza konuşmacı olarak davet ediyoruz.

4 Global projelerde uygulanmış iyi pratiklerden haberdar ediyoruz

 Hatalarımızdan ders almayı öğrendik! Peki ya iyi pratiklerden nasıl haberdar olacağız? BAistanbul konferansında global projelerde deneyimlenmiş iyi pratikleri ele alarak, iş analizi konusunda ilham alanları yaratarak, benzer projelerde olası hataların önüne geçilmesi ve değer yaratacak çözümler üretilmesi için sektöre öncülük ediyoruz. 

5 Sizi işin uzmanları ile bir araya getirerek networking imkanı sağlıyoruz

Her konferans işin uzmanları ile tanışmak ve buluşmak için bir fırsat ve biz bu fırsatların online konferanslarda da etkin bir şekilde sürdürülmesi için kullanıcı dostu, kolay etkileşim kurulabilen ve networking ortamı sağlayan online tool’lar ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu ortamda hem gamification aktivitelerine dahil olabilir, hem de etkileşimlerinizden puan kazanabilirsiniz. En çok etkileşimde bulunan katılımcılarımızı ise her sene olduğu gibi bu sene de sürpriz hediyeler bekliyor 🙂

Konferansımız için sınırlı sayıda bilet ayırdığımız “Blind booking” dönemi Mayıs ayı itibariyle sona eriyor, kaçırmamak için şimdiden yerinizi ayırtın: https://baistanbul.org/

Sevgilerimizle

BA-WORKS Ekibi